Begin 2022 staat in de Volkswagen-showroom de nieuwe Taigo. De sportieve SUV-coupé, die alle sterke punten van de Polo en T-Cross herbergt, krijgt de naam Taigo.

Volkswagen introduceert de Volkswagen Taigo voor de Europese markt. Al eerder zagen we z'n Braziliaanse broer Volkswagen Nivus, de Europese uitvoering is op details aangepast. Zo krijgt de Taigo alle sterke punten van de Polo en T-Cross mee. En z'n eigen uiterlijk, als sportieve SUV-coupé met aflopende daklijn.

De van buiten compacte tijger heeft een wielbasis van 2,57 meter. Zo passen er toch vijf personen in, plus hun bagage tot maximaal 438 liter.  De SUV is 4,26 meter lang, 1,76 meter breed en 1,49 meter hoog. Optioneel kan een trekhaak bijbesteld worden. Dan sjouwt de Taigo moeiteloos een aanhanger van (afhankelijk van de motorisering) 1.000 of 1.200 kg geremd gewicht mee. 

De voorwielaangedreven VW Taigo kan eind dit jaar worden besteld met 1.0 TSI-benzinemotor van 95 pk of van 110 pk. Standaard wordt de coupé-cross-over met handgeschakelde versnellingsbak geleverd. Maar hij is ook verkrijgbaar met zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Prijzen volgen later dit jaar. 

Uitvoeringen

Wel kunnen we alvast verklappen dat de Taigo van assistentiesystemen wordt voorzien uit de hogere autosegmenten. Daarmee kan de SUV op niveau 2 semi-autonoom rijden. De infotainment is volledig gedigitaliseerd, altijd on-line en de bestuurder heeft toegang tot de diensten van We Connect. Updates komen 'over the air'. Gemak dient de mens.