Volkswagen kondigt het showdebuut aan van de ID.5 GTX. De SUV-coupé maakt deel uit van de elektrische modelfamilie en komt met vierwielaandrijving. 

Het Duitse merk Volkswagen heeft de SUV-coupé Taigo nog geen week geleden onthuld of het kondigt de volgende alweer aan. In tegenstelling tot eerstgenoemde gaat het nu om een elektrisch model. De SUV-coupé ID.5 GTX heeft uiterlijk dan ook meer gemeen met de andere ID-familieleden dan met de compacte Taigo, vooral waar het de vloeiende lijnen van het exterieur betreft. 

Maar wat de ID.5 vooral zal onderscheiden zijn z'n prestaties. Volkswagen stopt twee elektromotoren in deze cross-over, een op de vooras en een op de achteras, waarmee 'ie vierwielaangedreven kan worden. Het model mag daarom de toevoeging 'GTX' dragen, dat binnen de ID-familie voor extra sportiviteit staat. Overigens zijn de prestaties nog niet vrijgegeven. De elektroauto heeft een maximaal (WLTP-)bereik van 497 km. 

De Volkswagen ID.5 GTX debuteert op de autoshow IAA, die gedurende de eerste helft van september deels in Munchen plaatsvindt en deels virtueel op internet. Nu al heeft Volkswagen foto's van een gecamoufleerde, productierijpe ID.5 vrijgegeven. We zien korte overhangen en grote wielen. Het merk belooft dat de SUV-coupé 'volledig connected [is, hij] kan updates over-the-air ontvangen en is uitgerust met Car2X-technologie'. Het model zal vanaf volgend jaar bij de dealers staan.