De Opel Combo-e Life is de nieuwe, elektrische uitvoering van Opels praktische personenbus. Ook dit schone model biedt volop ruimte voor vijf of zeven personen plús veel bagage. 

Nog geen maand geleden presenteerde Opel de Combo-e, de elektrische versie van de bekende bestelbus. Bij de showroomintroductie dit najaar komt nog een elektrische variant beschikbaar, de Opel Combo-e Life. Vandaag onthult Opel deze personenuitvoering van de bus. Deze is, dankzij de overvloedige en praktisch te benutten binnenruimte, vooral geschikt als auto voor actieve gezinnen of voor taxivervoer. 

Er verschijnen twee uitvoeringen. De korte Combo-e Life is 4,40 meter lang en heeft vijf zitplaatsen. Daarachter past 597 liter bagage. Met de achterbank neergeklapt is dit uit te breiden naar 2.126 liter. De lange uitvoering meet 4,75 meter, voldoende voor zeven inzittenden. De bagageruimte is nog rianter dan van de korte uitvoering: minimaal 850 tot maximaal 2.693 liter. Het is duidelijk: het batterijpakket van de Combo-e Life heeft geen interieurruimte ingepikt. Wil je nog meer meenemen, geen nood: de elektroauto kan een aanhanger tot 750 kg geremd gewicht trekken.

Opel Combo-e Life

De aandrijflijn in de personenuitvoering is dezelfde als in de bedrijfswagenversie. De elektromotor heeft een vermogen van 100 kW/136 pk en een koppel van 260 Nm. Opel heeft de topsnelheid begrensd op 130 km/u. Het maximale bereik ligt, volgens de WLTP-test, op 280 km. Bestuurders kunnen kiezen voor twee standen energie terugwinnen. De 50 kWh-accu kan aan een snellader binnen een half uur tot 80 procent opgeladen worden. Standaard levert Opel een driefase 11 kW onboard-lader bij de auto. 

De Opel Combo-e Life wordt voorzien van de nodige infotainment (smartphone-integratie, 8,0 inch touchscreen, Multimedia Navi Pro), rijassistentiesystemen (Hill Descent Control, Lane Keep Asist, verkeersbordherkenning) en praktische opties (Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes op elke zitplek achterin). Wie het nodig acht kan Trailer Stability Assist en/of IntelliGrip elektronische tractiecontrole bijbestellen. Prijzen volgen later dit jaar.