Opel presenteert de geheel nieuwe, zesde generatie Astra. Opel levert de nieuwe Astra met keuze uit twee plug-in hybridevarianten. Het gamma omvat ook uiterst efficiënte benzine- en dieselvarianten. De orderboeken openen komend najaar.

Op het gebied van design maakt de nieuwe Astra een duidelijk statement. Het model oogt dynamischer dan ooit met zijn strakke oppervlakken, zonder overbodige elementen, en het nieuwe Opel Vizor-familiegezicht.

De nieuwe Opel Astra komt dit jaar op de markt als vijfdeurs hatchback met een laag profiel en toch meer ruimte dan zijn voorganger. De bagageruimte met een verstelbare bodem biedt de bestuurder en zijn vier passagiers nog altijd 422 liter aan laadcapaciteit.

Het interieur van de nieuwe Astra heeft een aanzienlijke evolutie doorgemaakt. Met het digitale Pure Panel zijn analoge instrumenten verleden tijd. In plaats daarvan kunnen klanten rekenen op een volledig nieuwe, intuïtieve cockpitervaring met frisse, moderne graphics en een smartphone-achtige bediening via de brede touchscreens.

De nieuwe Opel Astra is de eerste die met geëlektrificeerde aandrijving op de markt komt. Direct vanaf de introductie is er keuze uit twee plug-in hybridevarianten en efficiënte benzine- en dieselmotoren, met vermogens variërend van 81 kW (110 pk) tot en met 165 kW (225 pk). Een zesversnellingsbak is standaard op de benzine- en dieselmotoren, terwijl een 8-acht automaat optioneel leverbaar is voor de krachtigere varianten. Beide plug-in hybrides zijn standaard uitgerust met een geëlektrificeerde 8-traps automaat.

De orderboeken voor de nieuwe Opel Astra openen komend najaar. De levering start begin volgend jaar. Meer informatie volgt in de aanloop naar de marktintroductie.