De nieuwe Renault Trafic debuteert. De bestelwagen is vooral functioneler en er zijn meer motoren beschikbaar. Je kunt de bedrijfswagen nu reeds bestellen.

Renault presenteert virtueel de nieuwe Trafic. De bestelwagen is functioneler geworden. Ook het uiterlijk is weer up-to-date. Verder breidt Renault het motorenaanbod uit. Voortaan kun je vier Blue dCi-dieselmotoren bestellen, die alle voldoen aan de euro 6d-Full-norm. De vermogens variëren van 110 tot 170 pk. Standaard zijn de krachtbronnen uitgerust met een start/stop-systeem en handmatige versnellingsbak. De sterkste motoren kun je optioneel bestellen met EDC-automaat voorzien van dubbele koppeling. 

De Renault Trafic zal in liefst 275 verschillende versies verschijnen. Die kunnen bovendien nog worden om- of opgebouwd, gemoduleerd en/of gepersonaliseerd. Als bestelwagen wordt de Trafic leverbaar in twee lengte- en twee hoogtevarianten, plus met dubbele cabine. Het laadvermogen varieert van 5,8 tot 8,9 m3. De laadlengte bedraagt maximaal 4,15 meter in de (verlengde) L2-variant: deze heeft in de scheidingswand een luik. Optioneel is versterkte led-verlichting beschikbaar voor de laadbak. 

Renault Trafic 2022

Uiterlijk en uitrusting

De nieuwkomer krijgt een verticale grille mee en een horizontale motorkap. Ook spotten we een vernieuwde bumper, led-koplampen, een nieuwe radioantenne, elektrisch inklapbare buitenspiegels en andere 17 inch wielen. Het interieur kent een nieuw dashboard. Verder vallen de verchroomde inzetstukken op. Renault heeft liefst 88 liter aan opbergvakken weten te creëren. De rugleuning van de centrale zitting is neerklapbaar, er ontstaat dan een mobiel kantoor óf een lunchplek. 

De technologie aan boord is uitgebreid met de nieuwste snufjes. Het multimediasysteem Renault Easy Link (met 8 inch touchscreen, geïntegreerde navigatie en smartphone-connectiviteit) is aangevuld met een inductielader voor smartphones. Het instrumentenpaneel is voorzien van een 4,2 inch kleurenscherm. Tot slot zijn in het interieur drie USB-aansluitingen te benutten.