Ideaal voor ruim, comfortabel en lokaal emissievrij personenvervoer

  • Onmiskenbaar: nieuwe Combo Life en Zafira Life met Opel Vizor-familiegezicht
  • Groter rijbereik: Combo Life Electric nu met actieradius tot 330 kilometer en Zafira Life Electric tot 350 kilometer (WLTP1)
  • Optimaal verbonden: toonaangevende connectiviteit met 10-inch touchscreen en infotainment met Snapdragon® Cockpit Platform van Qualcomm Technologies, Inc.
  • Ongekende ruimte: Opel Combo Life Electric met een laadvolume tot 4.000 liter en zelfs tot 4.900 liter voor de Zafira Life Electric
  • Veiligheid voorop: toptechnologie en 18 assistentiesystemen inclusief 180-graden achteruitrijcamera en Intelli-Lux LED® Matrix verlichting

 

Amsterdam. De nieuwe, batterij-elektrische Opel Combo Life Electric en Opel Zafira Life Electric combineren toptechnologie met comfort en elektrisch aangedreven vrijheid. Beide modellen, nu voorzien van het Opel Vizor-familiegezicht, zijn ideale reisgenoten voor ruim, comfortabel en lokaal emissievrij vervoer, zowel voor families als shuttlediensten. Afhankelijk van de uitvoering biedt de Combo Life Electric plaats maximaal zeven personen en de Zafira Life Electric aan maximaal negen inzittenden. Beide modellen bieden tot achttien geavanceerde assistentiesystemen die elke reis relaxter en veiliger maken, in combinatie met een grotere actieradius dan voorheen en een interieur dat comfort en connectiviteit naar een nog hoger niveau tilt.

Nieuwe Opel Combo Life Electric: maximale flexibiliteit in een modern jasje

De nieuwe Opel Combo Life voegt al zijn bewezen en geliefde kwaliteiten samen met meer rij- en reisplezier dankzij een keur aan nieuwe technologieën, connectiviteitsmogelijkheden en comfortverhogende zaken. Klanten hebben onveranderd keuze uit twee lengtevarianten. De L1-versie met een lengte van 4,4 meter is standaard een vijfzitter, terwijl de 4,76 meter lange L2-versie optioneel leverbaar is met zeven zitplaatsen verdeeld over drie zitrijen. Indien gewenst biedt de Combo Life Electric extra flexibiliteit met drie individuele stoelen op de tweede zitrij. Het ruimtelijke gevoel in de cabine wordt extra versterkt door het panoramadak met elektrische zonwering. Het praktische karakter van de Opel Combo Life komt ook tot uiting in de 27 opbergruimtes verdeeld over het interieur met een gecombineerde inhoud van 186 liter. Wat betreft bagageruimte biedt de Combo Life nog meer mogelijkheden dankzij het laadvolume variërend van 775 tot 4.000 liter, afhankelijk van de lengtevariant en stoelconfiguratie. De mogelijkheid om spullen in te laden via de separaat te openen achterruit en de neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel vergroten de praktische bruikbaarheid van de auto.

Toegenomen actieradius tot 330 kilometer

De batterij-elektrische Opel Combo Life Electric biedt reisvriendelijke en milieuvriendelijke mobiliteit zonder compromissen. Enerzijds door de praktische plaatsing van de 50 kWh-batterij onder de vloer, waardoor er geen binnenruimte verloren gaat. Anderzijds maakt het nieuwe model lokaal emissievrij reizen nog aangenamer dankzij de circa 50 kilometer toegenomen actieradius tot 330 kilometer (WLTP1). Het grotere rijbereik is het resultaat van verdere ontwikkelingen aan de elektrische aandrijflijn en de efficiënte warmtepomp die de batterijprestaties optimaliseert in alle weersomstandigheden. Openbaar laden met wisselstroom kan met een vermogen van 11 kW, terwijl de batterij via een 100 kW-snellader in minder dan 30 minuten tot 80% is op te laden.

De nieuwe Opel Combo Life Electric wordt aangedreven door een elektromotor met 100 kW (136 pk) en 260 Nm koppel. De topsnelheid bedraagt 135 km/u. Bestuurders hebben keuze uit de rijmodi Eco, Normal en Power, om bijvoorbeeld te kiezen voor een extra laag energieverbruik of om het volle prestatiepotentieel van de elektromotor te benutten. Met het regeneratieve remsysteem wordt energie teruggewonnen tijdens het remmen en vertragen en in de batterij opgeslagen om de actieradius te optimaliseren. De bestuurder kan de vertragende werking van het regeneratieve systeem instellen via de schakelpeddels achter het stuurwiel.

Nieuwe Opel Zafira Life Electric: comfortabele en moderne (VIP-)shuttle

De nieuwe Opel Zafira Life Electric is bij uitstek geschikt voor grote gezinnen en shuttlediensten die hoge eisen stellen aan comfort, ruimte en flexibiliteit. Er zijn twee lengtevarianten beschikbaar (L1 van 4,98 meter en L2 van 5,33 meter) en het model biedt plaats aan maximaal negen personen. Naar wens is zelfs een vis-à-vis stoelopstelling mogelijk met vier onafhankelijke, tegenover elkaar geplaatste stoelen voor comfortabel VIP-vervoer. Elektrische, sensorbediende schuifdeuren aan weerzijden vergemakkelijken het in- en uitstappen voor alle passagiers. Het optionele panoramisch glazen dak zorgt voor extra lichtinval en vergroot daarmee het ruimtelijke gevoel aan boord van de Opel Zafira Life Electric. Het laadvolume bedraagt maximaal 1.500 liter in de configuratie met negen zitplaatsen. De vijfpersoonsversie biedt een bagageruimte van 3.000 liter worden zelfs 4.900 liter met neergeklapte achterbank. Met een hoogte van 1,90 meter is de Opel Zafira Life Electric bovendien geschikt voor de meeste (ondergrondse) parkeergarages.

Comfortabele actieradius tot 350 kilometer

Opel levert de Zafira Life Electric met keuze uit twee batterijvarianten. De versie met de 75 kWh-batterij biedt een actieradius tot 350 kilometer (WLTP1), ofwel een toename van ruim 20 kilometer ten opzichte van het uitgaande model. Ook hier kan met het regeneratieve remsysteem energie worden teruggewonnen en is een 11 kW-boordlader voor laden met wisselstroom standaard. Bij een 100 kW-snellaadstation is een stop van zo’n 38 minuten (50 kWh) of 45 minuten (75 kWh) voldoende om de batterij tot 80% op te laden.

Voor de aandrijving van de Opel Zafira Life Electric dient een 100 kW (136 pk) elektromotor die een koppel van 260 Nm naar de voorwielen stuurt. De topsnelheid bedraagt 130 km/u en met de rijmodi Eco, Normal en Power kan de bestuurder kiezen voor een extra laag energieverbruik, een neutrale rijmodus of een stand waarin de elektromotor zijn maximale prestaties levert.

Hoogwaardige technologie

Veiligheid speelt een grote rol om zo ontspannen mogelijk te reizen en kreeg dan ook prioriteit bij de ontwikkeling van de nieuwe Opel Combo Life Electric en Zafira Life Electric. Zo is de Combo Life Electric voor het eerst leverbaar met adaptieve, verblindingsvrije Intelli-Lux LED® Matrix verlichting. Met veertien individuele LED-elementen wordt automatisch overgeschakeld naar grootlicht waar mogelijk voor extra zicht op donkere wegen, terwijl andere weggebruikers vakkundig uit de lichtbundel worden gehouden om verblinding tegen te gaan door automatisch specifieke LED-elementen in- en uit te schakelen. De Zafira Life heeft ook full-LED-koplampen die de bestuurder het beste zicht bieden in de duisternis.

De Opel Combo Life Electric en Zafira Life Electric hebben beide tot achttien geavanceerde assistentiesystemen die elke reis relaxter en veiliger maken. Daartoe behoren onder meer Adaptive Cruise Control met Stop & Go-functie en een 180-graden achteruitrijcamera voor optimaal zicht naar achteren tijdens parkeren en manoeuvreren. Intelli-Grip met Hill Descent Control zorgt voor extra grip in situaties met sneeuw, modder of zand. Sensoren aan de voor- en achterzijde, Flank Guard en dodehoekwaarschuwing vergemakkelijken veilig manoeuvreren. Aanvullende systemen zoals Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition, Lane Keep Assist en Forward Collision Alert with Emergency Braking maken het pakket compleet.

Het comfort wordt verder verhoogd door het ergonomische dashboard, dat opnieuw is ontworpen in de Opel Combo Life Electric en Opel Zafira Life Electric. Beide modellen zijn naar wens leverbaar met een 10-inch digitaal instrumentarium dat alle belangrijke informatie toont, inclusief aanwijzingen van het navigatiesysteem en informatie over het energieverbruik en laadproces. De infotainmentsystemen van Opel maken gebruik van het geïntegreerde Snapdragon® Automotive Cockpit Platform van Qualcomm Technologies2 met verbeterde graphics en multimediafuncties. Draadloze Apple CarPlay en Android Auto is standaard, evenals de mogelijkheid om een smartphone draadloos op te laden. Verder zijn infotainmentfuncties te bedienen met behulp van de spraakcommando “Hey Opel”.

De orderboeken van de nieuwe Opel Combo Life Electric en Opel Zafira Life Electric openen binnenkort.