Ooit willen reizen in een ruime, Scandinavische woonkamer? Dat kan nu, in de Volvo EM90, Volvo’s allereerste volledig elektrische premium MPV.

 

De Volvo EM90, die op 12 november aan de wereld wordt voorgesteld, gaat over tijd besparen en stress verminderen. Over plezier en gemoedsrust. Over levenskwaliteit. De Volvo EM90 is niet alleen ontworpen om ruimte te creëren voor meer spullen, maar ook voor het leven.

 

Royale breedte en beenruimte in een premium interieur zijn nog maar het begin. Een grote verscheidenheid aan eersteklas materialen, luxe lounge stoelen met zogenaamde zero-gravity kussens en een groot panoramisch zonnedak om van de hemel te genieten. Prachtige Scandinavische designdetails komen allemaal samen en creëren een ruimte waarin er optimaal van het leven genoten kan worden terwijl men onderweg is.

 

"Bij het ontwerpen van de Volvo EM90 hebben we ons gericht op het creëren van een ruimte met persoonlijk comfort en een ervaring die reizen in stijl en elegantie benadrukt," aldus Sophie Li, Head of Design bij Design Studio Shanghai. "Bij het creëren van het interieur van de Volvo EM90 hebben we ons gericht op een auto die net zo goed werkt als je onderweg bent voor je werk als wanneer je met je gezin reist. Dit was een spannende opdracht voor het hele ontwerpteam."

 

Comfortabel reizen in een eigen persoonlijke ruimte

De Volvo EM90 heeft het ruimste en meest flexibele interieur dat Volvo ooit heeft aangeboden. Hij is geschikt voor zowel gezins- als zakelijk gebruik, zodat deze auto gebruikt kan worden als een persoonlijke ruimte om te ontspannen met dierbaren, alleen, of om wat werk gedaan te krijgen in een inspirerende omgeving.

 

De auto is een premium 6-zitter die iedereen voorziet van een eigen zone en persoonlijke ruimte. Dit omvat gepersonaliseerde entertainment- en comfortinstelmogelijkheden die worden bediend via de armsteun en een elegant touchscreen op een natuurlijk FSC-gecertificeerd houten oppervlaktemateriaal.

 

Op de tweede rij bieden speciale loungestoelen passagiers alle voorzieningen die ze zich kunnen wensen: een massagefunctie, individuele ventilatie- en verwarmingsopties, ingebouwde tafeltjes en bekerhouders.

 

De loungestoelen op de tweede rij zijn ook voorzien van zwaartekrachtvrije kussens met een structuur van zeven lagen en een dikte van meer dan 120 mm, waaronder dempingslagen met een hoge dichtheid voor zowel comfort als ondersteuning. Ondertussen is de derde rij gemakkelijk bereikbaar dankzij de verschuifbare achterdeuren en de in de lengte verschuifbare stoelen op de tweede rij.

 

Het panoramische zonnedak bedekt de hele cabine en wordt geleverd met een gordijn en meerdere instellingen voor de sfeerverlichting, die zorgen voor een echte Scandinavische stemming. Van een setting die het beroemde noorderlicht nabootst tot thema's die Zweedse bossen en het aanbreken van midzomer oproepen. De mogelijkheid is er om tot rust te komen door een eigen Scandinavische ervaring uit te kiezen.

 

Geraffineerd design geïnspireerd door de natuur

Overal in het interieur zijn Scandinavische designdetails terug te vinden, van het verfijnde Orrefors-kristal in de versnellingspook tot de verlichte berkenhouten decopanelen op het dashboard, de portieren en de rugleuning van de stoelen op de eerste rij. Deze illustreren hoe de ontwerpers prachtige materialen naadloos integreren met technologie in de hele EM90.

 

De bekleding en decopatronen zijn geïnspireerd op zowel Scandinavische natuur als Aziatische kunst, waardoor een symbiose ontstaat die modern, verfijnd design en de schoonheid van de natuur om zich heen samenbrengt. De patronen van de stoelbekleding zijn bijvoorbeeld geïnspireerd op bergketens in de mist, terwijl de houten panelen met achtergrondverlichting de schoonheid weerspiegelen van lichtstralen die door een bamboebos schijnen.

 

"In de EM90 hebben we inspiratie uit Scandinavische en Aziatische bronnen samengebracht die de majestueuze natuurlijke schoonheid om ons heen weerspiegelen en die klanten zullen aanspreken," aldus Sophie Li. "Welke interieurruimte je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je reist in een premium, stijlvol en rustgevend interieur dat het moderne design van Volvo Cars weerspiegelt."

 

De Volvo EM90 komt als eerste naar China en debuteert op 12 november 2023.

Pre-orders beginnen voor klanten in China op dezelfde datum.