In een snelle wereld vol eisen en verplichtingen is het soms moeilijk om tijd en ruimte te vinden voor het leven zelf.

 

Met de nieuwe, volledig elektrische EM90 premium MPV wil Volvo een ruimte voor het leven vrijmaken. Het is een auto die is ontworpen als een ruimte waar tijd is om contact te maken, na te denken of gewoon te ontspannen. Om tijd door te brengen met geliefden, tot rust te komen en het leven te verrijken.

 

De nieuwe EM90 biedt een nieuwe premium ervaring bovenop alles wat men van een Volvo mag verwachten, met een iconisch Scandinavisch design, 96 jaar ervaring op het gebied van veiligheid, ultiem comfort en geavanceerde technologie.

 

"Het is een eeuwenoud cliché, maar er gaat niets boven thuis", zegt Jim Rowan, Chief Executive van Volvo Cars. "Een plek om contact te maken met je dierbaren, om echt jezelf te zijn. Het is dit thuisgevoel dat de inspiratie vormde voor onze nieuwe EM90, een auto met ruimte voor het leven."

 

Een zelfverzekerd exterieur met een verlichte grille

Met de EM90 wil Volvo een nieuwe stijlstandaard introduceren in het MPV-segment. Binnenin is de Volvo EM90 ontworpen om een woonkamer te zijn voor onderweg. Het biedt ultiem comfort zodat men optimaal kan genieten van de tijd die in de auto wordt doorgebracht, dankzij Scandinavische designdetails die een echte premium ervaring bieden. Lees meer over het interieurdesign van de Volvo EM90 in deze blogpost.

 

De eerste kennismaking met de EM90 komt echter via het exterieurdesign. Aan de voorkant zorgen de direct herkenbare en iconische Thor's Hammer koplampen voor een grootse uitstraling - het trotse en zelfverzekerde gezicht van een Volvo.

 

Maar wat echt opvalt, is hoe de koplampen van de Volvo EM90 men kan begroeten met een oplichtend front, inclusief een verlicht logo dat voor het eerst op een Volvo verschijnt. De voorkant is geïnspireerd op wolkenkrabbers en geavanceerde kunst en straalt hightech en ambachtelijke precisie uit.

 

Aan de achterkant onderscheiden een verlicht woordmerk en een stijlvol achterlichtdesign de Volvo EM90 van het moderne premiumdesign. Volvo’s iconische verticale Volvo-achterlichten zijn ook geëvolueerd. Geïnspireerd door de skyline van moderne steden, strekken de achterlichten zich zowel naar boven als naar beneden uit, waarbij de metalen strip de kern van de horizon vertegenwoordigt.

 

De EM90 is verkrijgbaar in vier exterieurkleuren, met warme tinten die zijn geïnspireerd op het samenspel van natuur en licht.

 

Concurrerende actieradius en opladen in twee richtingen

Als volledig elektrische auto biedt de EM90 een actieradius tot 738 kilometer volgens de CLTC-testcyclus. De auto wordt geleverd met een 116 kWh batterij en de laadtijd van 10 tot 80 procent is naar verwachting minder dan 30 minuten. De EM90 wordt aangedreven door een e-motor met een vermogen van 200 kW en kan in 8,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

 

Net als Volvo’s vlaggenschip, de EX90 SUV, is de EM90 uitgerust met alle hardware die nodig is om bidirectioneel opladen mogelijk te maken. Hierdoor kan men de accu van de EM90 gebruiken als powerbank om andere elektrische auto's en apparaten op te laden.

 

De Volvo EM90 wordt geleverd met 19- of 20-inch aerowielen, waarin technische kunstzinnigheid samenkomt met aero-efficiëntie om de actieradius verder te helpen optimaliseren.

 

Op het gebied van veiligheidsvoorzieningen is de EM90 uitgerust met Volvo’s safe space-technologie en ontworpen om iedereen in en rond de auto te beschermen. Het brengt Volvo’s 96 jaar lange DNA op het gebied van veiligheid en uitgebreide kennis gebaseerd op ongevallenonderzoek in de praktijk naar een nieuw segment.

 

Het uitgebreide pakket geavanceerde rijhulpsystemen in de EM90 wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde rekenkracht en een allround sensorset met high-definition camera's, surround view camera's, een millimetergolfradar en ultrasone radars. Lees meer over de veiligheidsfuncties in de EM90 in deze blogpost.

 

Een uitmuntende ervaring

Extra comfort wordt geleverd door de top-notch geluidsisolatie en weggeluid annuleringstechnologie, terwijl de dubbele kamer luchtvering en stille banden de rijervaring in de EM90 nog verder verbeteren.

 

Al deze voorzieningen werken samen om het lawaai van de weg te minimaliseren, zodat er onderwerg gebruik kan worden gemaakt van de optimale geluidskwaliteit van totaal 21 luidsprekers van Bowers & Wilkins, waardoor men kan genieten van een eigen privé concertzaal.

 

Natuurlijk kan er, zodra men comfortabel in de lounge stoel zit, ook gebruik worden gemaakt van andere geavanceerde technologie die is ontworpen om het leven gemakkelijker en aangenamer te maken. De Volvo EM90 zit boordevol rekenkracht die standaard wordt geleverd door Snapdragon® Cockpit Platforms van Qualcomm Technologies en 5G-connectiviteit waar beschikbaar en biedt een uitmuntende digitale ervaring.

 

De spraakassistent maakt het makkelijker om op een interactieve en leuke manier contact te maken met de auto. Het is een gevisualiseerde opgefriste Volvo avatar, geïnspireerd door de prachtige Scandinavische natuur, binnenin het 15,4-inch infotainmentscherm voor de bestuurder.

 

Een extra, high-definition 15,6-inch scherm dat in het dak is gemonteerd, kan naar beneden worden geklapt wanneer men wat entertainment wil voor het gezin of een zakelijke videovergadering wil houden, zelfs met een camera wanneer dat nodig is. Het scherm ondersteunt ook mobiele schermprojectie en een groot aantal apps van derden.

 

Het scherm op het dak maakt deel uit van een multifunctionele set schermen en slimme oppervlakken die verschillende scenario's in de cabine mogelijk maken. Met een druk op de knop of een commando aan de stemassistent verandert het interieur van de EM90 eenvoudig om in een theater, een vergaderruimte of een slaapkamer voor de achterpassagiers. Schermen, stoelen, ramen, airconditioning en verlichting worden allemaal aangepast.

 

Net als alle nieuwe Volvo's zal de EM90 in de loop der tijd steeds beter worden dankzij over-the-air software-updates. Een digitale sleutel en afstandsbedieningen via de Volvo Cars app zorgen voor eenvoudige toegang en bediening van de auto.

 

"De Volvo EM90 is een supercomfortabele elektrische auto met een slimme cabine, snel opladen, een concurrerend rijbereik, Volvo's unieke designtaal en een hoog niveau van premium in elk detail," zegt Jim Rowan. "Maar veel belangrijker is wat hij voor jou doet. Hij geeft je de ruimte om te verbinden. Ruimte om te creëren. Ruimte om te ontspannen. Ruimte voor jezelf en voor de mensen om je heen."