Vanaf zijn lancering in 1989 heeft de Mazda MX-5 consequent bewezen de ideale keuze te zijn voor wie op zoek is naar de ultieme rijervaring. De vernieuwde Mazda MX-51 blijft een zeer gewilde sportauto met een nieuwe, spannende rijmodus, nieuwe veiligheids- en technologische voorzieningen, design-aanpassingen en een nieuwe carrosserie- en softtopkleur.

De Mazda MX-5 modeljaar 2024 is uitgerust met geavanceerde LED-koplampen die visueel en technisch soepel overgaan in dagrijverlichting voor meer zicht en zichtbaarheid. Ook de vormgeving van de LED-achterlichten is subtiel gewijzigd. Aero Grey is een nieuwe carrosseriekleur die erfgoed en moderne esthetiek fraai combineert. Bovendien is de softtop van Mazda’s roadster nu ook leverbaar in beige.

In de auto zijn de stoelen bekleed met een nieuw materiaal, dat wegglijden tijdens sportief rijden voorkomt. Andere aanpassingen in het interieur zijn een frameloze achteruitkijkspiegel, het grotere 8,8-inch multimedia touchscreen met meer functies en een vernieuwd bedieningspaneel met twee USB-C-poorten.

De Mazda MX-5 modeljaar 2024 blijft het heerlijke rijden met open dak bieden en heeft ook zijn in ruim 30 jaar opgebouwde kernwaarden behouden: perfecte stabiliteit, wendbaarheid en een licht gewicht voor een ultieme rijervaring. De nieuwe Dynamic Stability Control (DSC)-Track rijmodus geeft prioriteit aan de bestuurder door alleen overstuurcontrole toe te passen in het geval van een gevaarlijke slip, die de bestuurder niet lijkt te kunnen corrigeren.

Voor bestuurders die liever rustig rijden, heeft Mazda ook extra veiligheidsvoorzieningen toegevoegd. Zelfs het instapmodel uit de Prime-Line biedt Lane Keep Assist – dat helpt om de auto op zijn rijstrook te houden, Intelligent Speed Control, Intelligent Brake Assist en een update van de verkeersbordherkenning die nu is gekoppeld aan het navigatiesysteem. De combinatie van een verder verbeterde stabiliteit, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en de nauwkeurige reactie bij bochtenwerk en accelereren is in de vernieuwde Mazda MX-5 de belichaming van Mazda’s Jinba Ittai-filosofie, waarbij bestuurder en auto als één zijn.

De vernieuwde Mazda MX-5 beleefde zijn wereldpremière op de Japan Mobility Show 2023, die van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november 2023 toegankelijk is voor het publiek.