• CEO Gernot Döllner: “We bereiden ons economisch, technologisch en strategisch voor op de toekomst”
  • “De toekomst van de auto is elektrisch”
  • Audi Q6 e-tron: volgende technologische sprong voorwaarts in elektromobiliteit
  • Omzet gegroeid tot € 69,9 miljard, € 6,3 miljard resultaat

De Audi Groep heeft in het fiscale jaar 2023 onder uitdagende economische omstandigheden solide resultaten geboekt. De omzet steeg met 13 procent naar € 69,9 miljard, het bedrijfsresultaat bedroeg € 6,3 miljard en de winstmarge kwam uit op 9 procent. Met tal van nieuwe modellen gaat Audi zijn productportfolio de komende jaren aanzienlijk versterken en uitbreiden. De wereldpremière van de volledig elektrische Audi Q6 e-tron, het eerste model op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE), vormt de voorbode van een serie compleet nieuwe Audi-modellen. Voor 2024 en 2025 staan er ruim twintig nieuwe Audi’s gepland.

In het boekjaar 2023 leverde de Audi Groep - met de merken Audi, Bentley, Lamborghini en Ducati - 1.918.912 (2022: 1.638.638) auto’s en 58.224 (2022: 61.562) motorfietsen af aan klanten. Met 1.895.240 auto’s registreerde Audi een toename van 17,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en zag daarbij een sterke groei in zijn kernmarkten Europa, China en Noord-Amerika.

Aanhoudende sterke groei in elektrische auto’s

In 2023 noteerde Audi opnieuw een zeer sterke toename in het aantal afgeleverde, volledig elektrische auto’s: 178.429 exemplaren, een flinke stijging van 51 procent. Deze cijfers benadrukken de transformatie van de onderneming naar een aanbieder van premium elektrische mobiliteit. 

Audi Q6 e-tron: symbool voor Voorsprong door Techniek

In 2024 zet Audi de volgende stap in e-mobiliteit. Het Premium Platform Electric (PPE), ontwikkeld in samenwerking met Porsche, vormt de technische basis voor toekomstige technologisch geavanceerde en volledig elektrische Audi’s. Het PPE wordt ingezet voor een breed scala aan modellen in het midden- en luxesegment. De nieuwe Audi Q6 e-tron bijt daarbij het spits af, als Audi’s eerste productiemodel op PPE-basis. De Q6 e-tron vertegenwoordigt een nieuwe generatie Audi-modellen en zet nieuwe normen op het gebied van technologie, kwaliteit en design. Daarmee symboliseert het model als geen ander Audi’s vertrouwde merkfilosofie ‘Voorsprong door Techniek’.

“De Audi Q6 e-tron vormt de start van een uitgebreid productoffensief waarmee we ons gamma de komende jaren gaan verjongen”, verklaart Gernot Döllner, CEO van Audi. “We plannen ruim twintig nieuwe modellen in 2024 en 2025, waaronder de Audi A6 e-tron in de zomer van 2024 en de nieuwe-generatie Audi A5 en Q5, als eerste modellen op het nieuwe Premium Platform Combustion (PPC) in de tweede helft van het jaar.”

“Toekomst van de auto is elektrisch” 

Voor Audi is het belangrijk om een flexibel portfolio aan aandrijfsystemen te blijven aanbieden. Om adequaat op veranderingen in de marktvraag te kunnen reageren, bereidt de onderneming zich voor op de toekomst door zowel elektrische auto's als modellen met een verbrandingsmotor te blijven produceren. “Er bestaat geen twijfel dat de toekomst van de auto elektrisch is”, vervolgt Döllner. “Bij Audi hebben we tegen 2027 alle kernsegmenten geëlektrificeerd. Bovendien vereist de overgangsperiode naar volledig elektrisch dat we beginnen met zeer efficiënte modellen met een verbrandingsmotor en plug-in hybride auto’s. Met de modellen die nu komen, zijn we goed gepositioneerd en kunnen we actief reageren op uiteenlopende marktbehoeften.”