Mijn Autokopen.nl

Essen Motor Show 2015

Motorsport, tuning, klassiekers en meer

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het beste van de automobielsector vind je bijeen op de Essen Motor Show. Old- en youngtimers, racewagens en motorsportartikelen, tuning en styling, plus performancemodellen - dat alles is het reisje naar het Ruhrgebied zeker waard.

Meer dan 550 exposanten brengen eind november, begin december het beste uit de automobielsector bijeen. Honderdduizenden bezoekers zullen duizenden auto's zien, demonstraties, onderdelen, stylingaccessoires, oldtimerverzamelingen, prototypes, fabrikanten, poetsmiddelen, restauratiegereedschappen en driftshows. De jaarlijkse Essen Motor Show is het walhalla voor liefhebbers van snelle auto's, racing en tuning.

Te zien

Voor spectaculaire demonstraties, stunts en de finale van de Gymkhana Drift Cup moet je in hal 7 zijn. De bezoekers kunnen meerijden in een drifttaxi - nou ja, 'rijden'... In dezelfde expohal vind je het concours d'élégance voor de fraaiste tuningauto's uit Duitsland. De Hella Show & Shine-verkiezing is eveneens bijzonder want alle deelnemende klassiekers kunnen nog altijd de weg op. 

Essen Motor Show

Ook op de TuningXperience zijn meer dan honderd showcars te zien, dit keer afkomstig uit heel Europa. Het is een selectie van licht aangepaste wagens voor dagelijks gebruik tot auto's die tot in de kleinste hoekjes verfraaid zijn. Naast styling is er aandacht voor race- en driftbolides. Een tweede tentoonstelling draait om conceptcars, studiemodellen en prototypes. Op deze expositie, Automobil-Design genaamd, vind je unieke modellen van over de hele wereld, die door auto-ontwerpers en -fabrikanten zijn uitgeleend.

Door de jaren heen zijn de alledaagse automerken steeds sterker vertegenwoordigd in Essen. Ook dit jaar zullen zij vooral sportieve modellen tonen. De Classic en Prestige Salon is 'the place to be' voor fans en kopers van oldtimers. Naast klassiekers staan er ook de nodige youngtimers. Tot slot zijn gemotoriseerde tweewielers te zien. De motorfietsen komen ook in actie, op de Speed Bike Show. Het loont dus absoluut de moeite om de reis naar het Ruhrgebied te ondernemen.

Wanneer:
27 november tot en met 6 december 2015
Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur. Zaterdag, zondag en Previewdag 27 november van 9.00 tot 18.00 uur.
Plaats:
Messe Essen
Norbertstrasse 2
45131 Essen
Duitsland
Prijs:
€ 16,00 (dagticket) of € 10,00 (middagticket vanaf 15 uur), exclusief Previewdag. Diverse kortingen mogelijk. 4 euro toeslag voor Combiticket trein/bus in Duitsland.
Meer informatie:
www.essen-motorshow.de/

Nu op voorraad