RSZ Vrij Rijden

Trackday Circuit Park Zandvoort

Evenement 16 december 2017

De Vrij Rijden-sessies van de Rensportschool Zandvoort zijn grotendeels het domein van hobbyisten. Ze zijn dan ook betaalbaar, er zijn instructeurs beschikbaar en de toegang is open voor straatauto's.

Iedere maand organiseert de Rensportschool Zandvoort (RSZ) een of meerdere trackdays, meestal op Circuit Park Zandvoort. Dit duinencircuit, waar bijvoorbeeld het World Touring Car Championship en de Masters of Formula 3 worden verreden, is een feest om zelf te rijden. Tijdens de Vrij Rijden-sessies kan iedereen op zijn of haar eigen niveau deelnemen. Beginnende rijders wordt aangeraden een instructeur bij te boeken (à 10 euro per sessie) die je leert meer uit je auto te halen. 

Basisklassen

De drie basisklassen die altijd aan bod komen tijdens de Vrij Rijden-dagen zijn de Toer-, Sport- en Supersportklassen. In de Toerklasse rijden alleen straatauto's (zonder rolkooi). Er starten bijvoorbeeld sportcoupé's, SUV's, cabriolets, getunede wagens en youngtimers. In de Toerklasse kun je rustig het circuit verkennen of je trackervaring verder uitbouwen.

Als je zover bent kun je meedoen in de Sportklasse. Daar mag worden ingehaald. Eigenlijk is deze klasse bedoeld voor auto's met rolkooi, zoals zelfbouw trackcars of auto's van het type Westfield, Caterham enzovoort. Voor de dikke toerwagens en GT's (zoals Porsches, Ferrari's) is er de Supersportklasse. Hieraan kun je alleen deelnemen met een RSZ Vrij Rijden-licentie.

Caterham Seven 620R

Speciale klassen

Op sommige trackdays rijden ook bijzondere klassen. De BMW-klasse is natuurlijk bedoeld voor auto's van het Duitse, gelijknamige merk - of dat nu straat- of wedstrijdauto's zijn. Gezien de routine van de deelnemers wordt aangeraden eerst flink ervaring op te doen alvorens in de BMW-klasse mee te rijden.  

Bij de Klassieke Klasse daarentegen is respect voor elkaars auto het belangrijkste uitgangspunt. De klasse is dan ook bedoeld voor waardevolle, in concoursstaat verkerende klassieke wagens. Voor deelname aan deze klasse is een Vrij Rijden Klassiekerpasje verplicht.

Agenda

Sowieso wordt van deelnemers verwacht dat zij en hun auto's voldoen aan het reglement. Dat kun je vinden op onderstaande website. Daar vind je ook informatie hoe je je kunt aanmelden. Op donderdag 16 december is de laatste sessie van 2017 op Circuit Park Zandvoort. In het nieuwe jaar kun je weer terecht op zaterdag 13 januari.

Wanneer:
16 december 2017
Openingstijden:
van 10.30 tot 14.30 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 30,00 per sessie van 20 minuten
Meer informatie:
vrijrijden.nl/