Mijn Autokopen.nl

McLaren-tentoonstelling

Unieke autosport- en supercars van het Britse merk te zien

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Techniek en autosport zijn bij McLaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. De McLaren-tentoonstelling in het Louwman Museum vertelt de geschiedenis van het merk daarom met straat- én sportwagens. Beide zijn te zien, inclusief de nieuwe 720S.

Op vrijdag 7 juli opent Amanda McLaren een nieuwe expositie in het Louwman Museum. Amanda is de dochter van wijlen Bruce McLaren, grondlegger van het gelijknamige Britse automerk. De tentoonstelling is dan ook gewijd aan McLaren, als automerk én als motorsportteam. 

Want bij McLaren zijn de twee onlosmakelijk verbonden. De high-performance sportwagens die bedoeld zijn voor op de weg profiteren van de kennis en ervaring die het merk opdoet in de autosport. Het museum laat daarom naast straatauto's ook sportwagens zien. 

McLaren 720S

Sommige exemplaren zijn nooit eerder tentoongesteld. Natuurlijk zie je de kampioensauto's van Formule 1-coureurs Ayrton Senna, Mika Häkkinen en Lewis Hamilton. Ook de McLaren M8F Can-Am uit 1971 en de McLaren BMW F1 GTR Le Mans uit 1996 zijn te zien. 

Een andere auto beleeft z'n Nederlandse primeur op de tentoonstelling: de 720S, McLarens nieuwe topmodel uit de Super Series. Deze en andere supercars van het merk zijn net zo spectaculair als de sportwagens.  

Wanneer:
7 juli tot en met 27 augustus 2017
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de expo is het museum ook op bijna alle maandagen geopend.
Plaats:
Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Nederland
Prijs:
€ 14,00 per persoon, diverse kortingen mogelijk
Meer informatie:
www.louwmanmuseum.nl