Mijn Autokopen.nl

Final 4

Wie wint het Winter Endurance Kampioenschap?

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Final 4 op Zandvoort

De derde en laatste race van het Winter Endurance Kampioenschap barst los. Wie gaat er met de beker naar huis? Maak het mee op Circuit Park Zandvoort.

De Nieuwjaarsrace en de Zandvoort 500 van het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) zijn verreden. De winnaar is nog één race van 4 uur verwijderd van de beker. Wie wordt het? Maak het zelf mee op Circuit Park Zandvoort. De Final 4 staat gepland op zaterdag 4 maart. Op vrijdag wordt er getest, zaterdagochtend zijn er oefensessies. Om 12 uur precies barst de race los. 

Dan gaan alle vier divisies nog een keer 4 uur lang aan de bak. Deelnemers uit iedere divisie kunnen winnen, dat maakt het extra leuk. Bovendien is ook deze wedstrijd gratis te bezoeken. Voorafgaand aan de wedstrijd kun je - eveneens kosteloos - een wandeling maken over de startgrid. Niets kan je dus tegenhouden een leuke dag te beleven! 

De divisies

De eerste klasse (Divisie I) is bestemd voor toerwagens en GT's met een cilinderinhoud van meer dan 3.200 cc. Dat zijn bolides uit de GT3 en GT4 (Audi R8, Aston Martin Vanquish V12, Bentley Continental, Chevrolet Camaro, Maserati GranTurismo enzovoort) aangevuld met Endurance Specials als de Renault Mégane Trophy, cupracers (Porsche 911) en speciaal voor de sport gebouwde auto's waaronder Saker- en Radical-modellen.

In Divisie II rijden de toerwagens en GT's met 2.500 tot 3.200 cc cilinderinhoud. Grofweg zijn dat auto's die normaliter rijden in het Dutch National Racing Team (DNRT) en de BMW E36 uit de Ooperon Cup, plus snelle diesels. 

De racers met een cilinderinhoud onder de 2.500 cc kunnen het tegen elkaar opnemen in Divisie III. Denk aan de auto's uit de merkencups (Renault Clio), de compacte BMW's 318 uit de DNRT en gemodificeerde diesels. Tot slot zie je bekende modellen als de Seat Ibiza TDI, Mazda MX-5 en Peugeot 206 GTI voorbij sjezen in Divisie IV. Minder potent dan de 'eerste divisie', maar zeker niet kansloos.

Wanneer:
4 maart 2017
Openingstijden:
vanaf 9.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
gratis
Meer informatie:
www.cpz.nl/

Nu op voorraad