Mijn Autokopen.nl

Essen Motor Show 2018

Tuning cars, klassiekers, cabrio's en sportauto's

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De Essen Motor Show is de zevende hemel voor fans van tuning, autosport, klassieke en uitzonderlijke auto's. Tijdens deze editie is er extra aandacht voor cabrio's en filmauto's. 

Harten van autofans gaan sneller kloppen als ze de Duitse grens oversteken op weg naar de Essen Motor Show. In meer dan acht hallen staan tuning- en stylingcars, maar ook sport- en raceauto's, klassieke en exclusieve wagens plus motorfietsen. Niet alleen op stands, de voertuigen komen ook in actie tijdens spectaculaire shows. 

Classic & Prestige Show

Voor het eerst worden twee hallen geheel vrijgemaakt voor de Classic & Prestige Salon. De ruim 250 oldtimers, youngtimers, vintage cars, historische autosportwagens en exclusieve modellen worden deels getoond als onderdeel van twee bijzondere tentoonstellingen. 

De expo Convertibles from the Last 60 Years toont dakloze auto's, van het 1956-exemplaar Mercedes-Benz 190 SL tot de nieuwste Chevrolet Corvette. Supersportwagens en Gran Turismo's als de Aston Martin DBS Volante, Ferrari California, Porsche Carrera GT Cabrio en Jaguar XJS zijn zeer de moeite waard om eens van dichtbij te zien. 

DeLorean DMC-12

Wellicht nog leuker zijn de beroemde auto's van het witte doek. Natuurlijk zie je de DeLorean DMC-12 uit de Back to the Future-filmreeks, compleet met z'n 'flux capacitor', en de sprekende K.I.T.T. uit de jaren '80-serie Knight Rider - een zelfrijdende auto lang voordat autofabrikanten zich daarmee bezighielden. De Jeep Wrangler en Ford Explorer uit de 1993 Jurassic Park-film en de Opel Manta uit de New Kids tv-serie, ze staan alle in Essen.

Aanvullend biedt de Classic & Prestige Show de crème de la crème van klassieke auto's, zowel aan te schaffen exemplaren als onbetaalbare. Aangekondigd zijn onder andere een Lamborghini Miura, Gumpert Apollo, Koenigsegg Agera RS en uit ons eigen land de Spyker C8 Zagato en Laviolette GT2R. Een vakkundige jury bekroont de mooiste, fraaist gerestaureerde en meest elegante oldtimer in het Concours d'Élégance. 

Tuning en performance

Ook de top van de Europese tuningscene is aanwezig. Circa 160 eigenaren van prijswinnende of bijzonder uit- en opgevoerde auto's toont hun bezit. Verwacht veel 'wide bodies', grote vleugels en carbon onderdelen. Getunede Duitse youngtimers zijn eveneens van de partij. Professionele tuners tonen hun wagens en verder zie je performanceversies van productieauto's zoals de Honda Civic Type R, Hyundai i30 N en de BMW M5. Voor wie zelf aan de slag wiel: standhouders presenteren de nieuwste trends in accessoires, in-car audio en entertainment, chip tuning en performance. 

Nissan Leaf Nismo RC

In de Motorsports Arena hoor je motoren grommen, de banden piepen en voel je de adrenaline door je lijf gieren. Onder meer de Mustang Owners Club, het Lamborghini Super Trofeo kampioenschap, auto's van Renault Sport Duitsland, de European GT4 Series maar ook het racepark Meppen en het Nürburgring-circuit verzorgen demonstraties. Er is drift actie én taxi (in die laatste kun je meerijden), er worden handtekeningen uitgedeeld door coureurs en er zijn aanbiedingen. Eigenlijk is er gewoonweg te veel te zien in Essen. 

Wanneer:
1 tot en met 9 december 2018
Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur; zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Messe Essen
Messeplatz 1
D-45131 Essen
Duitsland
Prijs:
€ 16,00 per dag of € 28,00 voor twee dagen. Diverse kortingen beschikbaar. Previewday € 26,00
Meer informatie:
www.essen-motorshow.de/

Nu op voorraad

Tags: oldtimers tuning