Terwijl we in Nederland de koudste Koningsdag ooit vierden, waren in Peking de spotlights gericht op Auto China 2016. De voor ons land belangrijke nieuwtjes haalden we er voor je uit.

De belangrijkste primeur van de autoshow van Peking voor Europa is de Renault Koleos. Het model komt in het tweede kwartaal van 2017 naar ons land, met twee dieselmotoren. Volkswagen vaardigde in China de T-Prime Concept GTE af, de voorbode van een nieuwe grote SUV. Ook de Infiniti QX Sport Inspriration blikt vooruit naar een nieuwe SUV. Sportieve nieuwtjes in Peking waren er van Audi (de TT RS), Smart (de Brabus-versies) en Porsche (de 718 Cayman). Lexus liet in de Chinese hoofdstad de vernieuwde IS aan het publiek zien.

Sportievelingen

In Nederland verschenen er deze week twee nieuwe sportieve uitvoeringen in de prijslijsten. De vernieuwde S60 en V60 Polestar zijn tienduizenden euro's goedkoper dan voorheen. Abarth maakte de prijs van de 124 Spider bekend.

Verder hadden we deze week interessant motorennieuws. Volkswagen vervangt de populaire 1.4 TSI voor de zuinigere 1.5 TSI. Een andere motor die we vaak terug gaan zien is de nieuwe 2.0 EcoBlue dieselmotor van Ford. Ook hier is 'zuinig' het toverwoord. dat geldt ook voor de Toyota Prius, die we deze week in een uitgebreide test aan de tand voelden.