De kleinste Chevrolet uit het gamma, de Matiz, is naar de schoonheidsspecialiste geweest. Vanaf april staat hij in zijn nieuwe look bij de Nederlandse Chevrolet-dealers.


De Matiz is van buiten en van binnen grondig gewijzigd. Zo zijn de ronde koplampen en knipperlichten vervangen voor een gecombineerde rechte lichtunit. Ook de achterlichten zijn opnieuw vormgegeven. Verder zijn er strakkere lijnen doorgevoerd in de carrosserie, waarbij vooral de taillelijn opvalt en de knik onder de zijspiegels. De bumper is eveneens opnieuw getekend, maar de grote luchtinlaten op het spoilertje zijn wel gelijk gebleven.

Binnen is het dashboard volledig vernieuwd en hebben de klokken en knopjes een nieuwe plaats in het midden gekregen. Ook het stuurwiel is opnieuw vormgegeven. Qua motoren zal ook de Matiz make-over leverbaar zijn met een 0,8 en een 1,0 liter motor die respectievelijk 51 en 63 pk leveren.


Hoeveel de gefacelifte Matiz gaat kosten is niet bekend, maar het niveau zal zeker rond de huidige prijs liggen van 7.950,.