Het WK voetbal komt eraan en dat is voor fabrikanten een mooie aangelegenheid voor speciale acties. Oranje petjes, oranje vlaggen, oranje vla, je kan het zo gek niet bedenken. Chevrolet doet volop mee aan de voetbalgekte en introduceert de W-Kalos.

Hoewel voetbal in de Verenigde Staten niet zo populair is als hier, richt het Amerikaanse merk zich in Nederland volop op het grote sportevenement. Waarschijnlijk speelt hier de Koreaanse invloed van Daewoo een rol. Dat land presteerde vier jaar geleden op het WK ver boven verwachting op de grasmatten in eigen land en Japan, voornamelijk dankzij de Nederlandse topcoach Guus Hiddink.

Chevrolet hoopt dat succes met de W-Kalos te kunnen evenaren. Het actiemodel is even duur als de reguliere Kalos, oftewel 13.195 euro, maar is voorzien van een aantal gratis opties zoals een in de carrosseriekleur gespoten dakspoiler, 15 inch lichtmetalen velgen en een speciale striping. De overige specificaties zijn gelijk aan die van de Chevrolet Kalos 1.4 16V Spirit. Dat wil zeggen dat ook onder meer stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen, airconditioning en ABS met EBD standaard aanwezig zijn.