Nieuwe Chrysler Sebring zelfs met diesel

De Chrysler groep maakt er serieus werk van Europa te veroveren. Na de succesvolle 300C en de uitdagende Dodge Caliber, volgt nu de nieuwe Chrysler Sebring. De vernieuwde sedan wordt zelfs met een dieselmotor geleverd.

De nieuwe Chrysler Sebring is volgende maand dan wel te zien op de Britse Motor Show, u zal tot volgend jaar moeten wachten om de auto in de Europese showrooms te kunnen bezichtigen. De productie van het nieuwe model gaat eind dit jaar van start.

Het nieuwe model heeft duidelijk meer karakter dan zijn voorganger. Met als grootste inspiratiebron het Airflite studiemodel uit 2003 beschikt de Sebring over een stoere smoel. Het Chrysler concern heeft wat dat betreft de smaak goed te pakken. Want ook de net geïntroduceerde Dodge Caliber heeft een krachtige uitstraling.

De Sebring krijgt de beschikking over de 2,7 liter V6 met 190 pk en de 2,4 liter viercilinder World Engine met 172 pk. Dat is ruim twintig pk meer dan de vorige 2.4. De nieuwe V6 heeft verrassend genoeg minder vermogen dan zijn voorganger. Ook een dieselmotor behoort tot de mogelijkheden en dat is een unicum voor de Sebring. De tweeliter diesel heeft een vermogen van 140 pk en een maximumkoppel van 320 Nm. Chrysler vindt het niet nodig de 3,5 liter V6 met 235 pk ook in Europa te leveren.