De Subaru B9 Tribeca was eigenlijk alleen bedoeld voor de Amerikaanse markt, maar Subaru heeft besloten de cross-over SUV dit najaar ook in Europa te introduceren. Ook de prijzen zijn al bekend: de goedkoopste uitvoering kost 56.700 euro.

De B9 Tribeca is het antwoord van Subaru op de Nissan Murano, Lexus RX 350 en Volvo XC90. Het nieuwe topmodel van Subaru beschikt over een 245 pk sterke drieliter zescilinder boxermotor. Deze is gekoppeld aan een vijftraps automatische versnellingsbak met Sportshift-funtie. En uiteraard worden alle vier de wielen aangedreven door het Subaru Symmetrical AWD systeem.

Er komen drie uitvoeringen van de Subaru B9 Tribeca. De ‘basisversie’ van 56.700 euro, de Luxury van 63.700 euro met onder meer elektrisch schuif-/kanteldak, lederen bekleding en dvd-navigatiesysteem en als neusje van de zalm de Executive, met een derde zitrij en entertainmentsysteem voor de achterpassagiers. Overigens zijn de genoemde prijzen nog zonder de extra BPM-heffing die per 1 juli gaat gelden met betrekking tot het energielabel van de auto.