Chrysler gaat de nieuwe Sebring Cabrio ook leveren met een inklapbare hardtop. De versie met stoffen klapdak blijft ook in het programma, evenals uiteraard de reguliere sedan. De nieuwe Chrysler Sebring staat vanaf volgend voorjaar bij de Nederlandse dealers.

Amerikanen zijn nog niet zo gewend aan metalen vouwdaken als Europeanen, vandaar dat Chrysler heeft besloten twee uitvoeringen aan te bieden voor de nieuwe Sebring Cabrio: de gewone stoffen kap en een in drie delen inklapbare hardtop. Voor de driedelige overkapping van de vierzitter is Chrysler te rade gegaan bij Karmann, specialist in het vervaardigen van dakconstructies. Het nieuwe metalen vouwdak past volledig in de kofferbak, al gaat daarbij wel de helft van de bagageruimte verloren.

Iets anders waar Amerikanen nog steeds aan moeten wennen, zijn dieselmotoren. In de Verenigde Staten levert Chrysler de Sebring Cabrio met een 238 pk sterke 3,5-liter V6, een 192 pk sterke 2,7-liter V6 en een 175 pk sterke 2,4-liter benzinemotor. Voor de Europese markt moet de krachtige 3.5 V6 plaatsmaken voor een tweeliter diesel met 140 pk. De nieuwe cabriolet van Chrysler wordt komende maand in Los Angeles gepresenteerd.