Dodge introduceert op de IAA van Frankfurt de Journey, een cross-over tussen een MPV en een SUV. De auto is gebaseerd op de Avenger en is de volgende stap in het wereldwijde modellenoffensief van het Amerikaanse merk.

De Dodge Journey is een vijfzitter met flinke bagageruimte. Eventueel kan er achterin ook een extra zitrij geplaatst worden. Met een lengte van 4,89 meter, breedte van 1,83 meter en hoogte van 1,70 meter doet de Journey de omschrijving ruimteauto eer aan. De wielbasis bedraagt 2,89 meter. Bovendien is de binnenkant van de auto voorzien van diverse handige opbergvakken.

Het motorenaanbod bestaat uit een 2,4-liter benzinemotor met 173 pk en 225 Nm, een 2,7-liter V6 met 186 pk en 259 Nm en een 2,0-liter CRD turbodieselmotor met 140 pk en 310 Nm. Laatstgenoemde krachtbron is leverbaar met een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. De Dodge Journey zal in het eerste kwartaal van 2008 in Amerika debuteren en in de tweede helft van het jaar naar Europa komen. In Amerika wordt de Journey geleverd in de uitvoeringen SE, SXT en R/T. Het leveringsprogramma voor Europa is nog niet bekend.