Chrysler presenteert in Detroit de nieuwe Voyager; zoals inmiddels gebruikelijk zijn de foto’s van die auto ruim voor de introductie ‘gelekt’. Op de redactie van Autokopen vroegen we ons nog even af of de foto’s van de nieuweling niet abusievelijk verkeerd gelabelde afbeeldingen van de eerste generatie van het model zijn, maar het blijkt echt het nieuwe model te zijn.

In Amerika gaat de Voyager door het leven als Town & Country en is hij ook verkrijgbaar als Dodge Caravan. De Europese versie zal waarschijnlijk wat minder chroom bevatten, maar in grote lijnen identiek zijn. De sportieve lijnen die Chrysler voor de nieuwe generatie Voyager had aangekondigd, hebben wij niet teruggevonden. Het accent ligt toch weer gewoon op bruikbaarheid. De tweede en derde zitrij kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden verstopt met het Stow’n’Go-systeem.

Dit weekend wordt de Chrysler Voyager officieel gepresenteerd op de North American International Auto Show in Detroit. Dan zal ook blijken welke motoren er voor het model beschikbaar komen. Naar verwachting zijn dat twee benzinemotoren en twee diesels.