Cadillac breidt het Europese modellenprogramma uit met een stationwagonuitvoering van de BLS. Het is een nieuwe poging om de Europeanen voor de Caddy te winnen. De BLS Wagon staat vanaf eind 2007 bij de Cadillac-dealers.

Het is voor het eerst in het 104-jarig bestaan van het merk dat Cadillac een stationwagon heeft ontwikkeld. “We denken dat deze auto het goed zal doen op veel Europese markten waar consumenten op zoek zijn naar krachtige, luxe auto’s met een hoge mate van veelzijdigheid en functionaliteit”, aldus Jim Taylor, Cadillacs general manager. “De BLS sedan zorgde voor flink wat showroombezoek bij de Cadillac-dealers in heel Europa. Met de nieuwe BLS Wagon willen we voortbouwen op deze interesse en klanten trekken die op zoek zijn naar meer flexibiliteit waarmee aan hun individuele leefstijl kan worden voldaan.”

De Cadillac BLS Wagon is onder meer voorzien van een geavanceerd infotainmentsysteem, inclusief Bose-speakers en dvd-navigatie. Mobiele telefoons met Bluetooth kunnen via de handsfree-set en bediening op het driespaaks lederen stuurwiel eenvoudig worden bediend.

De voorwielaangedreven BLS Wagon wordt geleverd met een turbodiesel en drie turbobenzinemotoren. De 1,9-liter viercilinder dieselmotor met direct-ingespoten common-railtechnologie is voorzien van een onderhoudsvrij roetfilter en levert een vermogen van 150 pk. Het benzineprogramma omvat twee 2,0-liter viercilinder motoren (175 pk en 210 pk) en een geavanceerde 2,8-liter V6 met 255 pk die voorzien is van een dubbele turbolader en variabele verstelling van de inlaatnokkenassen. De BLS Wagon is leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak en een vijf- of zestraps automaat.