De Buick Invicta is geheel volgens de nieuwste mode een strak gelijnde vierdeurs coupé, die zijn platform deelt met de Opel Insignia. De Invicta is gezamenlijk ontworpen door de GM designcenters in Michigan en Shanghai.

De naam is afkomstig uit het Latijn. Het staat voor onoverwinnelijk en is afgestoft na een afwezigheid van 45 jaar. De auto wordt aangedreven door de eerste direct ingespoten turbomotor van het merk, een viercilinder (!) van 250 pk en 298 Nm. De kans is groot dat het hier om de motor gaat die met iets andere specificaties in de Opel GT ligt. In de Invicta is de viercilinder gekoppeld aan een zestraps automaat.

Het design van de Buick Invicta wordt gekenmerkt door vloeiende lijnen, waarbij Buick met name aangeeft trots te zijn op de korte overhangen voor en achter die samen met de hoge heuplijn de auto een krachtige aanblik moeten geven. Ook noemenswaardig is de verchroomde ‘waterval’ grille en gepolijste twintig inch wielen.

De auto zou erg ruim zijn, dankzij drie kubieke meter leefruimte. De Invicta zal naar verwachting in een nog wel flink genormaliseerde uitvoering de in China populaire Buick LaCrosse gaan opvolgen.