De soap rondom de Shuanghuan Noble, de Chinese Smart-kopie, houdt maar niet op. Het nieuwste plan is om het autootje te restylen waardoor Smart-eigenaar Daimler de bezwaren tegen de Europese introductie moet intrekken.

De introductie van Chinese auto’s in Europa gaat niet zonder slag of stoot. Veiligheidsschandalen, kopieergedrag of kwaliteitsproblemen weerhouden een Europese introductie. Shuanghuan mag de Europese markt niet op, nadat Daimler een rechtszaak won om de introductie van de Smart-kloon Noble tegen te houden.

Shuanghuan gaat nu het ontwerp iets aanpassen en voorleggen aan Daimler, in de hoop dat het Duitse concern de bezwaren intrekt. Paolo Martinelli, woordvoerder van de Europese distributeur, zegt dat als alles goed verloopt de Noble in de herfst op de markt komt. Eerst in Italië, maar later ook op andere grote Europese markten.

Om verdere rechtszaken te voorkomen, heeft Shuanghuan de naam van het autootje voor de Europese markt veranderd in Bubble. Het Engelse merk Noble heeft immers de rechten op die naam in Europa. Smart wil overigens op hetzelfde moment de overstap naar de Chinese markt gaan maken. Het wordt nog gezellig op de weg met al die (namaak-)Smarts.