Cadillac is behoorlijk bezig om het marktterrein dat het de afgelopen jaren verloor, terug te winnen. Zagen we eerder vandaag al foto’s van de nieuwe CTS Sport Wagon, nu is de beurt aan de nieuwe SRX. Medio 2009 verschijnt deze nieuwe SUV op de markt.

Nu blijft de vraag of het segment van grote terreinauto’s nog een lang leven is beschoren, maar dat heeft Cadillac er niet van weerhouden om de SRX eens flink onder handen te nemen. Bij de tekenaars heeft de nadruk vooral gelegen op dynamiek, wat heeft geleid tot een fris, nieuw uiterlijk.

Er is Cadillac veel aan gelegen om van het inmiddels fletse imago af te komen. De CTS was daartoe een eerste aanzet, de SRX is het logische vervolg. Het is ook duidelijk te zien dat beide modellen uit dezelfde stal komen. Ongetwijfeld zijn die overeenkomsten ook onder de motorkap zichtbaar. Cadillac hult zich vooralsnog in stilzwijgen over de motorvarianten, maar te verwachten valt dat de 2,9 liter V6 diesel van de CTS ook voor het SUV-broertje beschikbaar zal zijn.

Voorafgaand aan de marktintroductie maakt Cadillac uiteraard eerst een rondje langs alle belangrijke autoshow. Dat zou kunnen betekenen dat het debuut gepland staat voor de Salon van Parijs, later dit jaar.