Mitsubishi komt in 2009 met een gefacelifte Galant. Het wordt alweer de tiende generatie Galant, die sinds 1969 in productie is. De Galant 2009 debuteert volgende week op de Chicago Auto Show.

Van binnen moet de Galant meer comfort bieden door extra beenruimte. Aan de buitenkant valt op dat de nieuwe editie niet langer een gebroken grille heeft. De motorkap kent een vlakkere belijning dan z’n voorganger. Aan de achterkant is met nieuwe bumper, lichten, raam en een Center High-Mounted Stop (CHSL)-lamp ongeveer alles anders.

Geen revolutionaire veranderingen, maar wel zo verfijnd dat de sedan duidelijk als klasseauto de concurrentie moet aankunnen. De Galant Sport modellen krijgen standaard nieuwe 17-inch wielen, verwarmde stoelen voorin en een zonnedak.

Net als bij de huidige generatie Galant zal er keus zijn uit vier types. Er komen twee 2.4-liter MIVEC-viercilinders van 160 pk, de ES en de Sport. Beide hebben standaard een viertraps automatische versnelling. Het derde type, de V6 met 230 pk, krijgt een Sportronic met vijf versnellingen, waarmee zowel automatisch als handmatig kan worden geschakeld.

Het topmodel, ook met Sportronic, is een getunede Galant Ralliart met een 258 pk 3.8-liter MIVEC V6. Deze heeft speciale Ralliart sportvering, 18-inch lichtmetalen velgen en een exclusieve styling.

Op de Chicago Auto Show, van 8 tot en met 17 februari, zullen ook gefacelifte exemplaren te zien zijn van de Mitsubishi Eclipse en de Eclipse Spyder. Deze zullen echter niet in Nederland verkrijgbaar zijn.