Dodge presenteert de reïncarnatie van de Amerikaanse Musclecar: de Challenger SRT8. Het goede nieuws is dat Dodge weinig heeft veranderd aan de stoere conceptcar uit 2006, het slechte nieuws is dat de auto niet naar Nederland komt.

De Amerikanen hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is één van de iconen van de plaatselijke autocultuur terug: de musclecar. En wat voor één: 6.1 liter Hemi V8, 425pk, 0-100 in zes seconden en 20 inch wielen met rode Brembo remklauwen. Uiteraard heeft de Challenger achterwielaandrijving met sperdifferentieel en zorgt een vijftrapsautomaat voor de overbrenging.

Dodge heeft de Challenger een stoere en gemene carrosserie meegegeven, die slechts in drie kleuren leverbaar is. Natuurlijk is ‘Hemi orange’ de enige juiste kleur voor deze auto, maar voor de liefhebber is hij ook in zwart of zilver leverbaar. Het dashboard is niet zo spannend als de rest van de auto, en bestaat uit een mix van bekende Chrysler-group onderdelen. Een leuke gadget op de boardcomputer is de G-krachtenmeter.

De Challenger is gebaseerd op de Charger, maar wel een stuk korter en lager, wat de wegligging ten goede komt. Helaas voor de liefhebbers van musclecars in Nederland, de Dodge wordt hier niet leverbaar. In Europa vaart het merk een veiligere koers, maar via de grijze import komen er ongetwijfeld wat exemplaren deze kant op.