Het is afgelopen voor de Chevrolet Tacuma. Het laatste exemplaar van de compacte MPV loopt eind april van de band, er zal geen opvolger komen.

Wie nog een Chevrolet Tacuma wil hebben moet snel zijn, want het merk trekt binnenkort de stekker eruit. Het gamma was al eerder flink uitgedund en het model is nu nog beperkt leverbaar. De verkoopcijfers zijn al langer teleurstellend, vorig jaar werden er in Nederland slechts 582 van verkocht, en in de eerste twee maanden van 2008 wisten slechts 80 exemplaren een eigenaar te vinden.

De Tacuma heeft nooit uit de schaduw van succesmodellen als de Opel Zafira, Renault Scenic of Citroën Picasso kunnen komen. De scherpe prijs was voor de meeste klanten de doorslaggevende reden om voor de Tacuma te kiezen.

De Tacuma werd in 2000 geïntroduceerd, toen ging het huidige Chevrolet nog als Daewoo door het leven. De auto was toen leverbaar met drie benzinemotoren, de laatste klanten die nu nog een Tacuma aan willen schaffen hebben alleen de keuze uit een 1.6 in twee uitrustingsniveaus.