Het wordt een drukke sportzomer dit jaar en daar haken een aantal autofabrikanten handig op in. Zo introduceert Mazda speciale Olympia Sport-modellen met het oog op de Olympische Spelen in Beijing en lanceert Hyundai de Accent EK 2008 voor het gelijknamige voetbaltoernooi in Oostenrijk en Zwitserland.

Behalve de naam hebben de actiemodellen over het algemeen weinig gemeen met de sportevenementen. De extra uitrusting van de Accent EK 2008 bestaat bijvoorbeeld uit een metaalachtig dashboardpaneel en 15-inch lichtmetalen velgen. Daarnaast beschikt het actiemodel over onder meer elektronische stuurbekrachtiging, airconditioning en mistlampen aan de voorzijde. De driedeurs Accent met 1,4-liter benzinemotor kost 13.995 euro en dat betekent een voordeel van 1.000 euro.

De Olympia Sport-reeks van Mazda bestaat uit drie modellen. Voor 14.995 euro is er de Mazda2, met onder meer een GT-M sportgrille, 14-inch lichtmetalen velgen en zilveren accenten in het interieur. Het actiemodel is er alleen als vijfdeurs in de kleuren True Red of Briljant Black. De oplage bedraagt 250 stuks. Van de Mazda3 Olympia Sport zijn 300 exemplaren beschikbaar, waarvan 230 hatchbacks en de rest sedans. Tegen een meerprijs van slechts 200 euro worden onder meer stabiliteitscontrole, tractiecontrole en sportieve aerodynamische onderdelen geïnstalleerd. Tot slot is er de Mazda3 Olympia Sport Plus voor 27.695 euro. De auto beschikt over onder meer xenon verlichting, lederen bekleding met stoelverwarming, 17-inch lichtmetalen velgen en een Bose-geluidsinstallatie. Hier zijn echter maar 25 stuks van verkrijgbaar.