Al sinds de aankondiging dat de Infiniti verkoop dit najaar officieel in Nederland van start gaat, zien we uit naar de G37 sedan en coupé. Nu blijkt dat er ook een cabriolet versie van de G37 komt. Maar daar moeten we nog een extra jaartje op wachten.

Afgelopen week presenteerde Nissan topman Carlos Ghosn de jaarcijfers. Hij gaf tegelijkertijd enige vooruitblikken op de toekomst. In de komende vijf jaar wil Nissan maar liefst zestig nieuwe modellen introduceren. Daaronder zit ook een G37 cabrio van dochterbedrijf Infiniti.

Ghosn heeft nog geen details prijsgegeven over het uiterlijk of innerlijk van de auto. Wel zei hij dat de convertible gebaseerd zal zijn op de vierzitter G coupé (hiernaast afgebeeld). Het is evenmin bekend of er ook een cabriolet versie verschijnt van de Nissan Skyline coupé – de Japanse uitvoering van de Infiniti G37 coupé.

Inmiddels heeft hoofdontwerper Takashi Nakajima van Infiniti bevestigd dat het een coupé cabriolet uitvoering wordt, met inklapbare hardtop. Er wordt gewerkt aan een bijzondere dakconstructie. Nissans luxemerk doet dus niet mee aan de trend die terugkeert naar de softtop.

De derde carrosserievariant van de Infiniti G37 verschijnt in februari 2009 eerst in de Verenigde Staten en mogelijk ook Canada. De Europese marktintroductie staat pas voor 2010 gepland.