Chrysler-directeur Jim Press zegt dat er veel interesse is in Viper sinds het merk heeft aangegeven dit bedrijfsonderdeel te willen verkopen. Moederbedrijf Cerberus wil van de sportauto af om de verliezen te beperken, hoewel het slechts om een klein deel gaat.

Onlangs maakte Chrysler bekend dat het wil stoppen met de Viper. De sportauto wordt handgebouwd in de Conner Avenue fabriek in Detroit. Een kostbare aangelegenheid en daarom wil het noodlijdende bedrijf van de Viper af. In 2011 stopt de productie en voor die tijd moet een koper worden gevonden.

Volgens Press zijn er veel partijen die interesse in de Viper hebben getoond maar hij wil niet zeggen wie de eventuele gegadigden zijn. De Amerikaanse tuners Roush en Saleen, die beiden veel ervaring hebben met het ‘verbouwen’ van Vipers, hebben zich onder andere gemeld.

Niet alleen vanuit Amerika is interesse, ook vanuit het Midden-Oosten en India zouden zich partijen hebben gemeld. Chrysler heeft al eerder aangegeven dat het zijn paradepaardje alleen wil verkopen aan een partij die ‘het gedachtegoed van de Viper professioneel verder wil uitdragen’.