Cadillac levert de BLS voortaan met een nieuwe topmotor die 280 pk ophoest. Daarnaast komt vierwielaandrijving beschikbaar op de middenklasser van Cadillac.

De 2.8 V6 turbo heeft 280 pk en een koppel van 370 Nm. De maximale trekkracht is dankzij de turbotechniek al bij 1800 toeren per minuut beschikbaar. De nieuwe motor is verkrijgbaar op zowel de sedan als de wagon en vervangt de oude V6 turbo, die ‘slechts’ 255 pk had.

280 Pk op alleen de voorwielen is iets te veel van het goede, vandaar dat Cadillac voortaan standaard vierwielaandrijving levert op de V6-uitvoering. Het is voor het eerst dat de Amerikanen op de BLS aandrijving op alle wielen aanbieden. Op de 2.0 Turbo kun je deze optie vanaf nu ook bestellen.

Met deze aanpassingen loopt de BLS weer in de pas met de auto waar hij technisch op gestoeld is, de Saab 9-3. Ook de nieuwe motor en de vierwielaandrijvingtechniek komen bij de Zweed vandaan. De twee modellen lopen dan ook allebei van de band in het Zweedse Trollhättan. Prijzen van de nieuwe BLS-versies zijn nog niet bekend.