De Italiaanse industriële groep Tazzari start nog dit jaar met de verkoop van de Zero. Dit stadsautootje is volledig elektrisch aangedreven en weegt slechts 542 kilo. De Italianen beloven een prijs van minder dan 20.000 euro.

De Tazzari Zero komt nog dit jaar op de markt. Het merk is op dit moment bezig met de uitrol van een dealernetwerk in diverse landen, zowel binnen als buiten Europa. Of Nederland daar bij zit is niet bekend. De Zero moet verkocht gaan worden voor een prijs die onder de 20.000 euro ligt.

De autootje is 2,8 meter lang en biedt plaats aan twee personen en 160 liter bagage. Het gewicht is met 542 kilo extreem laag, zeker als je bedenkt dat 142 kilo hiervan wordt opgeslokt door de 24 lithium-ion batterijen. De actieradius is 140 kilometer, via een snellader worden de accu’s in vijftig minuten weer voor tachtig procent opgeladen.

De prestaties geven aan dat de auto alleen voor stedelijke gebieden is gemaakt. De topsnelheid is 80 km/u, in minder dan vijf seconden sprint het karretje van 0 naar 50 km/u. Het vermogen is niet bekend maar de Zero heeft 150 Nm koppel. Het autootje krijgt standaard een open dakje, 15 inch lichtmetalen wielen en lederen bekleding. Nog dit jaar start de productie in de fabriek van Tazzari in Imola.