Aston Martin zal de naam Lagonda nieuw leven inblazen door het als merk te introduceren op de Autosalon van Genève. Welk soort auto’s er precies onder de naam Lagonda zullen worden gebouwd moet duidelijk worden door de conceptcar die in Genève wordt onthuld.

Vorig jaar kondigde het Britse automerk Aston Martin aan dat het de naam Lagonda nieuw leven in wil blazen. Nu staat het dan echt te gebeuren. Over anderhalve week wordt een Lagonda conceptcar onthuld op de Autosalon van Genève.

Tot heden toe heeft niemand een idee wat voor soort auto dit zal zijn. Er gaan vele geruchten waarin dan weer eens wordt gesproken over een luxe vierdeurs sedan, dan weer over een soort SUV en ook nog over een gespecialiseerde sportauto voor bijvoorbeeld de Russische markt.

CEO Ulrich Bez van Aston Martin geeft nu aan dat het met Lagonda ‘exclusieve, luxe en veelzijdige producten met een hoog kwaliteits- en bruikbaarheidsgehalte’ gaat produceren. De Lagonda’s zullen zowel voor bestaande als opkomende automarkten geschikt zijn. Aston Martin wil zijn huidige aanwezigheid in 32 landen uitbreiden naar minimaal honderd landen.

Het merk viert met de onthulling in Genève het honderdjarig bestaan van Lagonda. Aston Martin kocht de rechten van deze naam in 1947, maar gebruikte deze niet altijd als apart merk. Zo bracht ze in 1976 de Aston Martin Lagonda uit (hiernaast afgebeeld). De nu te presenteren conceptcar moet in 2012 als productieauto de markt opkomen.