Goed nieuws voor cabrioliefhebbers met een gevulde bankrekening: de Aston Martin DBS is er nu ook als Volante. Het Engelse merk brengt de cabriolet mee naar de Autosalon van Genève.

Aston Martin geeft de eerste foto’s vrij van de DBS Volante, die zich meteen de snelste cabrio van het merk mag noemen. In veertien seconden klapt de stoffen kap open en kun je van de buitenlucht genieten. Dat kan ook rijdend, tot 48 km/u.

Onder de motorkap ligt de fraaie, handgebouwde 6,0 liter V12 met 517 pk en 570 Nm koppel. Daarmee sprint de Volante in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u en bereik je een topsnelheid van 307 km/u. Standaard krijgt de vermogende koper een handgeschakelde zesbak maar een automaat is ook leverbaar.

Achterin biedt een kleine achterbank plaats aan kinderen of extra bagage. Speciaal voor de Volante ontwikkelde Bang & Olufsen een audiosysteem met dertien speakers dat extra goed tot z’n recht komt wanneer het dak geopend is. De DBS Volante komt in het derde kwartaal van 2009 op de markt, het merk maakt de prijzen bekend op de Autosalon van Genève.