Saab 9-5 2010

Update: inmiddels zijn ook de eerste officiële beelden van de Saab 9-5 vrijgegeven. Zie de uitgebreide fotoreportage.

Het lijkt erop dat de eerste beelden van de geheel nieuwe Saab 9-5 op straat liggen. Deze plaatjes van de nieuwe Zweed zwerven over het internet en laten niets meer te raden over.

De nieuwe Saab 9-5 is af. De eerste onofficiële beelden zijn op internet beland en laten het nieuwe Zweedse vlaggenschip in volle glorie zien. Volgens de niet bevestigde bron meet de nieuwe 9-5 5,01 meter in de lengte en heeft ‘ie een wielbasis van 2,84 meter.

De 9-5 deelt zijn techniek grotendeels met de Opel Insignia, zo ook de meeste motoren. Het nieuwe model krijgt waarschijnlijk de beschikking over vijf krachtbronnen. Het aanbod benzinemotoren bestaat uit de 1.6 turbo met 180 pk, de 2.0 turbo met 220 pk en de 2.8 V6 turbo met 300 pk. Daarnaast zijn er twee dieselmotoren met 160 en 190 pk.

De nieuwe Saab 9-5 wordt een van de belangrijkste auto’s in de geschiedenis van Saab. Het is het eerste model onder vleugels van de nieuwe eigenaar Koenigsegg. De nieuwe 9-5 lost het bestaande, inmiddels bejaarde model af en moet in de komende jaren de verkoopcijfers van het merk gaan opkrikken. Dat moet ervoor zorgen dat Saab eindelijk uit de rode cijfers komt.