Pontiac brengt in Amerika de Soltice Coupé op de markt. Het nieuwe model zal slechts een jaar verkrijgbaar zijn omdat moederbedrijf General Motors volgend jaar de stekker uit het merk trekt.

Het merk Pontiac is slachtoffer van de grote reoganisatie bij General Motors. Het concern ziet geen toekomst in het ooit zo roemruchte merk. Eind 2010 loopt de laatste Pontiac van de band en sterft het merk langzaam af. GM neemt niet eens de moeite om een koper te vinden.

De beslissing om te stoppen met het merk viel tegelijk met het afronden van de laatste ontwikkelingfase van de Soltice Coupé. De auto was klaar dus het is zonde om de coupé niet op de markt te brengen. En zo komt het dat het laatste nieuwe model van Pontiac slechts een jaar leverbaar zal zijn.

De Soltice Coupé is afgeleid van de Soltice cabrio, die op zijn beurt weer een broertje is van de Opel GT en de Saturn Sky. Die laatste wordt net als de Pontiac alleen in Amerika geleverd. De Soltice is de enige van de drieling die als coupé wordt geleverd. In het dak zit een uitneembaar paneel waarmee de coupé toch nog een beetje als cabrio is te gebruiken. Onder de motorkap ligt de ook hier bekende 2.0 turbo met 260 pk.