De Daihatsu Terios heeft een facelift gekregen. De compacte SUV ziet er niet alleen opgefrist uit, maar is ook zuiniger geworden. Goed nieuws voor de portemonnee dus.

Op de Daihatsu-stand van Auto Mobil International (AMI), een auto- en vakbeurs in Leipzig (Duitsland), staat een gefacelifte Terios. Aan de buiten- en binnenkant vallen enkele optische aanpassingen te bespeuren. Om maar met het interieur te beginnen: het stuur en instrumentenpaneel zijn vernieuwd. Daarnaast is de Terios voorzien van nieuwe verven en materialen die het interieur een hoogwaardiger aanblik moeten geven.

Aan de buitenkant zijn een gewijzigde grille, bumper en mistlampen te bespeuren. Ook de achterlichten zijn vernieuwd. De gefacelifte Daihatsu Terios staat op 16 inch lichtmetalen wielen. Ten slotte is de lijnvoering van de auto gestroomlijnd. Dat heeft alles te maken met de optimalisering van de aerodynamica, het belangrijkste doel waar het merk bij deze facelift naar streefde.

Tel daar een aantal technische aanpassingen bij op – nieuwe, elektrische stuurbekrachtiging en reducering van het wrijvingsverlies in de aandrijving – en je komt uit op een zuinigere auto. De gefacelifte Daihatsu Terios verbruikt inderdaad 0,8 l brandstof minder voor iedere gereden 100 km. Met de 1.5 DWT-motor van 105 pk en de standaard handmatige vijfversnellingsbak levert dat een gemiddeld verbruik op van 7,2 l/100 km (1:13,9). De CO2-uitstoot is teruggebracht naar 169 g/km.

Bovengenoemde variant komt in Duitsland op de markt voor 16.490 euro. Naast deze voorwielaangedreven uitvoering komt de nieuwe Terios ook in All Wheel Drive-versie met een centraal differentieel. De gefacelifte Terios wordt standaard uitgerust met radio/cd-speler plus vier speakers, een AUX-uitgang en climate control. Gegevens over een eventuele Nederlandse introductie zijn nog niet bekend.