Pontiac sterft langzaam aan een stille dood. Woensdag liep de laatste in de Verenigde Staten geproduceerde Pontiac van de band. In Mexico rollen komende maand nog honderd exemplaren de fabriek uit en dan is het voorgoed over en uit met het 83 jaar oude merk.

De laatste Pontiac die in thuisland Verenigde Staten is geproduceerd liep woensdag van de band. Het is een witte G6 sedan die om 12.45 uur lokale tijd met stille trom de fabriek in Lake Orion verliet. Geen feestje, geen memorabel afscheid. Pontiac is dood en moederbedrijf General Motors wil er geen aandacht meer aan geven.

Komende maand lopen in Mexico de laatste Pontiacs van de band. De allerlaatste is een G3 voor een klant in Canada. Ook bij dat moment zal GM niet stilstaan. De G3, niet meer dan een Chevrolet Kalos met een ander logootje, is het schrijnende bewijs van de verloedering van het merk Pontiac.

En zo sterft het eens zo succesvolle merk aan een zeer stille dood. Iets meer dan 41 miljoen auto’s in 83 jaar bouwde het Amerikaanse merk. De Firebird, Fiero, Grand Prix en GTO, iconen van de Amerikaanse auto-industrie. Auto’s die straks niet meer dan een vage herinnering zijn aan een merk dat door General Motors werd opgeofferd.