Daihatsu Trevis

Daihatsu stopt met de verkoop van de Trevis in Nederland. Eerder dit jaar nam het merk al afscheid van de Copen en Materia.

Het assortiment van Daihatsu is in 2010 gekrompen van zes naar drie modellen. Na de Copen en Materia verdwijnt nu ook de Trevis. Het compacte autootje is slechts vier jaar leverbaar geweest en moet nu het veld ruimen wegens tegenvallende verkoopresultaten.

De Trevis kwam in 2006 op de markt. De stadsauto heeft een opvallend smoeltje dat wel wat gelijkenis vertoont met dat van de Mini. De Trevis was leverbaar met een 1.0 driecilinder motortje met 58 pk. Door de CO2-uitstoot van 114 g/km greep de Trevis net naast de belangrijke belastingvoordelen.

Dat is dan ook de voornaamste reden dat Daihatsu Nederland stopt met de verkoop van de Trevis. Dit jaar vonden slechts 25 exemplaren een nieuw baasje. In totaal verkocht Daihatsu in ons land in vier jaar tijd nog geen duizend exemplaren van de Trevis. De drie overgebleven modellen in de Daihatsu-showroom zijn de Cuore, Sirion en Terios.