Lancia Thema

Lancia start volgende maand met de levering van de nieuwe Thema. Het merk geeft voorafgaand aan de showroomintroductie meer beeld vrij van haar nieuwe vlaggenschip.

De Lancia-showroom loopt langzaam vol. Eerder dit jaar verscheen de nieuwe Ypsilon op het toneel en volgende maand komen de nieuwe Thema en Voyager erbij. Die eerste is het nieuwe vlaggenschip van Lancia en wordt dan ook alleen met zescilinder motoren aangeboden.

De enige benzinemotor is de 3.6 V6 Pentastar motor. Dit blok produceert 286 pk vermogen en 340 Nm koppel, goed voor een ‘0 tot 100 km/u-sprint’ in 7,7 seconden. Een achttraps automaat is standaard. De V6 stoot 219 g/km CO2 uit en verbruikt elke 100 kilometer 9,4 liter brandstof. Lancia biedt twee dieselsmaken aan. De 3,0 zescilinders zijn in de basis gelijk maar het vermogen verschilt: 190 om 239 pk. Beide motoren hebben een CO2-uitstoot van 185 g/km en verbruiken 7,1 l/100 km (1 op 14).

De Thema is volgens Lancia de stilste auto in zijn segment en bovendien een van de comfortabelste. De hoge stijfheid moet in combinatie met de ‘goede stuureigenschappen’ zorgen voor een prettig sturende auto. De 5,06 meter lange en 1,90 meter brede sedan verwent zijn inzittenden met een standaard UConnect-systeem, waarbij je via een 8,4 inch groot touchscreen vele functies kunt bedienen. Eventueel kun je dit infotainmentsysteem uitbreiden met een audiosysteem met 9 speakers en 506 watt vermogen. Of maak het nog gekker en kies voor het Harman Kardon-systeem met negentien luidsprekers en 900 watt. Lancia biedt de auto aan in drie uitrustingsniveaus: Gold, Platinum en Executive. De prijzen worden zeer binnenkort bekend gemaakt.