De Viper, voorheen van Dodge, keert terug. Dit weekend debuteert de SRT Viper GTS Launch Edition op het Pebble Beach Concours d'Elegance. De limited edition is in bekende kleuren gespoten.

Sinds 2010 is de Viper niet meer gebouwd. Liefhebbers kijken dan ook reikhalzend uit naar de nieuwe generatie die eind dit jaar nog op de Amerikaanse markt verschijnt. Als eerste verschijnt een gelimiteerde oplage, de SRT Viper GTS Launch Edition. Deze wordt vandaag in besloten kring getoond, morgen en overmorgen is de sportauto te zien op het befaamde concours d'élégance Pebble Beach in Californië.

Heel herkenbaar zijn de 'GTS Blue' lakkleur en de witte strepen die van voor naar achter over de wagen lopen; ook de Viper-conceptcars uit 1996 en 2006 waren hiermee uitgedost. Ze verhullen haast de geheel vernieuwde aluminium en koolstofvezel body. Deze zorgt voor stroomlijning maar maakt de auto ook tot 50 procent stijver.

Het vernieuwde Viper-logo krijgt de naam 'Stryker' mee, gekozen door eigenaren van de sportwagen. De gelimiteerde Viper heeft vijfspaaks gesmede wielen. Het interieur is volledig aangekleed met Black Laguna leder, het plafond is afgewerkt in Satin Silver. De vijfde generatie Viper heeft onder de motorkap een 8,4 liter V10-middenmotor die 640 pk en 814 Nm aan koppel uit kan braken. We zijn benieuwd naar de prestaties!

Deze Viper valt niet langer onder het merk Dodge maar onder SRT (Street and Racing Technology van moedermerk Chrysler). In het vierde kwartaal van dit jaar komen de SRT Viper en SRT Viper GTS in de Verenigde Staten op de markt. Hoewel het merk niet officieel verkrijgbaar is in Nederland zullen we 'de slang' vast gaan zien op de Europese wegen, al dan niet geïmporteerd via het grijze circuit.