Opel Mokka is eerste compacte SUV uit Duitsland

Opel gaat er prat op: de Mokka is de eerste compacte SUV van een Duits merk. De Mokka heeft de afmetingen van een Nissan Qashqai maar de prijs van de compactere Juke.

Er heerst een feeststemming op de stand van Opel in Genève. De Ampera is een dag eerder uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2012. Alle reden om de slingers uit te hangen maar het grootste nieuws is de Mokka. Deze guitig ogende SUV is wat minder eigenwijs dan zijn beoogde concurrent, de Nissan Juke, maar niet minder leuk.

De Mokka komt pas eind dit jaar op de markt, zodat Opel eerst alle tijd heeft om aandacht te schenken aan de Ampera. In het verlengde van die twee auto’s heeft Opel een elektrische fiets ontwikkeld, die op Opel’s FlexFix fietsendrager opgeladen kan worden. Die fiets op zich is natuurlijk niet zo belangrijk maar het geeft wel aan dat Opel bezig is met een totaal mobiliteitsconcept, iets dat in de toekomst steeds belangrijker wordt in stedelijke gebieden. De woordvoerder van Opel weet ons te melden dat het merk al verder denkt. De eerste waterstofauto van de Duitsers komt in 2016. In een kleine oplage, dat wel.

Ster van de stand is misschien wel de Astra OPC, op basis van de GTC. In Nederland gaat deze auto standaard geleverd met lichtgewicht stoelen. Met 280 pk en 400 Nm zit het met de prestaties wel snor maar vooral het uiterlijk maakt indruk. Met de OPC heeft Opel een echte eye catcher in het assortiment.