Met de hand gebouwd in Detroit. Een V10 met bijna 650 pk. Eigenlijk is de SRT Viper de enige écht hardcore Amerikaanse sportauto. De specificaties van het nieuwe model zijn nu bekend.

De specs van de nieuwe Viper zijn eindelijk bekend. De auto die tegenwoordig onder de merknaam SRT - in plaats van Dodge – door het leven gaat heeft minder dan 3 seconden nodig om vanuit stilstand naar 96 km/u (60 mph) te katapulteren.  

De Viper kan een topsnelheid van 331 km/u bereiken en in slechts 12 seconden accelereert de auto vanuit stilstand naar 160 km/u én remt weer af tot 0 km/u. De remafstand vanaf 96 km/u is slechts 32 meter. De nieuwe reminstallatie en de 8.4 V10 met 648 pk vermogen en 813 Nm koppel stellen de SRT in staat om indrukwekkende prestaties neer te zetten. De Viper heeft van alle sportauto’s met atmosferische motor het hoogste koppel.

Dat de nieuwe Viper mooier, stijver – zelfs 50 procent ten opzichte van het vorige model - en aerodynamischer is dan het vorige model geloven we graag. Het interieur is er ook met sprongen op vooruit gegaan. Een nieuw infotainmentsysteem, fraaiere kunststoffen en verbeterd meubilair tillen de Viper naar een hoger niveau.

Leuk allemaal, maar komt die auto wel naar Nederland? Niet officieel, maar via het grijze importcircuit zijn er diverse bedrijven die de auto hierheen halen. De prijs? In de Verenigde Staten kost de goedkoopste uitvoering van de Viper omgerekend 76.000 euro. Helaas ben je er dan nog niet, het Nederlandse belastingstelsel bestraft deze auto zwaar. Reken erop dat de auto hier via de grijze import ongeveer het dubbele zal kosten.