SsangYong Rexton W

SsangYong neemt naast de e-XIV conceptcar de vernieuwde Rexton mee naar de autosalon van Parijs eind deze maand. Een nieuwe dieselmotor en een nieuwe neus verantwoorden volgens SsangYong de naamswijziging naar Rexton W.

SsangYong doopt de Rexton om tot Rexton W. De SUV heeft een geheel nieuwe neus en achter de opgeknapte grille gaat ook nog eens nieuwe motor schuil. Daar blijft het niet bij, het interieur is naar een hoger plan getild en heeft volgens SsangYong een ‘premium uitstraling’. We hebben nog geen beeld om die bewering te onderstrepen.

De nieuwe 2.0 dieselmotor met 155 pk vervangt de 160 pk sterke 2.7 uit de huidige editie Rexton. 5 pk minder vermogen wordt goedgemaakt door een hoger koppel van 360 Nm, dat bovendien eerder beschikbaar is – bij 1.500 tpm. Het nieuwe blok is ook zuiniger en schoner, de CO2-uitstoot van 193 g/km zal veel goeds doen voor de prijs omdat de CO2-taks lager ligt.

De Rexton W krijgt standaard enkele nieuwe ‘features’ mee, zoals cruise control, parkeersensoren, elektrisch bedienbare stoelen met geheugen en een radio/cd/mp3-speler met Bluetooth-functionaliteit. Prijzen zijn nog niet bekend.