Maserati toont eind deze week op de autosalon van Parijs de GranCabrio MC. Die combineert volgens Maserati de sportieve rij-eigenschappen van de GranTurismo MC Stradale met de praktische bruikbaarheid en charme van de GranCabrio.

De Maserati GranTursimo MC Stradale is het topmodel van de coupé-range. Die auto heeft nu een broertje: de GranCabrio MC. Zonder Stradale dus, om het duidelijk te maken. Die heeft in ieder geval de uiterlijkheden van de MC Stradale.

De aanpassingen zijn vooral aerodynamisch van aard. De MC is door de achterspoiler, die downforce genereert en optioneel in koolstofvezel is uit te voeren, 48 mm langer dan de ‘gewone’ GranCabrio. De voorbumper is een op een overgenomen van de coupé en dat geldt ook voor de koelsleuven bij de voorwielen.

Of de GranCabrio MC ook de technische aanpassingen van de MC Stradale heeft overgenomen – kort gezegd: meer vermogen en minder gewicht – is niet bekend. Wel weet Maserati te melden dat de GranCabrio MC nog steeds ‘de ideale metgezel voor lange reizen’ is.