Bugatti Grand Sport Vitesse 'Jean-Pierre Wimille'

Bugatti heeft het vierhonderdste exemplaar van de Veyron geproduceerd. Dat betekent dat het merk kan starten met het bouwen van de laatste vijftig exemplaren.

Het gelimiteerde productie-aantal van 450 Veyrons komt snel dichterbij. Bugatti laat weten dat het vierhonderdste exemplaar de fabriek heeft verlaten en dat de productie van de laatste vijftig exemplaren kan starten.

De vierhonderdste Veyron is er eentje uit de serie Legends, de Legend Jean Pierre Wimille in dit geval. De 1.200 pk sterke Veyron Supersport is gebouwd voor een klant in het Midden-Oosten. Er worden slechts drie exemplaren gebouwd van de Edition J.P. Wimille.

Dat Bugatti nu begint aan de laatste vijftig exemplaren, die allemaal als roadster de fabriek gaan verlaten, betekent niet dat je snel moet zijn met bestellen. Bugatti heeft er 8 jaar over gedaan om 400 exemplaren te bouwen, dus een snelle rekensom leert dat de productie pas over een jaar stopt. Tot die tijd komt Bugatti nog met diverse specials om de auto exclusief te houden.