De eerste foto’s van de nieuwe Bentley Flying Spur liggen op straat. Dat is een dag eerder dan Bentley zelf had gepland.

Maak kennis met de nieuwe Bentley Flying Spur. Inderdaad, zonder de toevoeging Continental – dat maakt het wel zo makkelijk. Bentley geeft morgen de eerste officiële informatie vrij, maar deze foto’s zijn voortijdig op internet beland.

De vormgeving van de Flying Spur is wat strakker en moderner maar het is onmiskenbaar een Bentley. Vooral de achterkant is met een lineaal ontworpen, hier is de hand van de Duitse eigenaar van Bentley duidelijk te herkennen. Iets minder aristocratisch maar dat maakt de auto wel voor groter publiek aantrekkelijk.

Bentley doet ook aan downsizing, de nieuwe Flying Spur wordt namelijk leverbaar met een 4.0 achtcilinder met biturbotechniek. Dat betekent niet dat de W12 overboord gaat, ook die staat straks ‘gewoon’ weer in de prijslijst. Morgen dus meer informatie, op de autosalon van Genève in maart beleeft de nieuwe Flying Spur zijn publieksdebuut.